Pæresalat med rødvinskogte rødbeder og salatost

Denne lækre pæresalat med rødvinskogte rødbeder og masser af Salatost er det lækreste tilbehør til aftensmaden, og salaten passer især godt til retter med for eksempel stegt kylling eller svinekød.

Fremgangsmåde

Skræl rødbederne og skær dem i tern, hak løget fint.

Sautér løget i 1 spsk. rapsolie 2-3 min. tilsæt rødbedeternene og sautér yderligere 2 min.

Tilsæt 2 dl vand og lad rødbederne simre under låg, til de er møre 30-40 min.

Tag låget af gryden og tilsæt rødvin, knust hvidløg, spidskommen og fintrevet ingefær.

Lad rødbederne simre til halvdelen af rødvinen er væk, smag dem til med salt og peber og hold dem lune.

Skær pærerne i både og vend dem med citronsaft og grofthakket timian, smag til med salt og peber.

Anret de rødvinskogte rødbeder med pæresalaten, drys med salatost skåret i tern og lidt rapsolie. Server straks evt. med stegt kylling eller svinekød.

Mere inspiration, flere ideer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Taverna oste – til kolde og varme retter