Krydret tomatsalat med salatost
Nem madopskrift på den klassiske tomatsalat fra Middelhavslandene – her med et lille spark af krydderier som sennep, løg og peber. Server denne tomatsalat for eksempel til grillet lam, eller som aromatisk, frisk indslag i en vegetarisk menu.
Fremgangsmåde
Skyl tomaterne og skær hver tomat i 3 tykke skiver. Vend dem med salt og peber.
Skær rødløg i tynde både og salatost i tern, vend det sammen med tomater og oliven.
Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten.
Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne. Hold øje med dem for pludselig går det hurtigt.
Fordel pinjekernerne over salaten og pynt med masser af frisk basilikum.
Tip: Prøv at lave tomatsalaten med tomater i forskellige former, størrelser og farver.
Det er både smukt og giver salaten en spændende smag.
Best with
Mere inspiration, flere ideer
Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.
- Bliv inspireret og få gode idéer til aftensmad
- Nem og hurtig aftensmad
- Lækker aftensmad og opskrifter på gæstemenu
- Nemme vegetariske retter
Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.