Kartoffel pizza med Taverna Finest salatost

En dejlig velsmagende pizza bagt med få ingredienser. Har du ikke timian, kan du også skifte ud med andre krydderurter efter smag. Server med salat, eller bag flere forskellige lækre pizzaer på samme dejopskrift.

Fremgangsmåde

Dagen før

Opløs gæret i vandet, tilsæt en kvart tsk. salt og olivenolie, og rør herefter melet i.

Rør dejen i 5-10 min., til den bliver fast og sammenhængende.

Den vil stadig virke fugtig. Sæt tætsluttende film over skålen, og læg en tallerken eller lignende ovenpå, og lad den hæve på køl natten over.

På dagen

Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og sæt en bageplade ind i ovnen.

Rul dejen ud på et stykke bagepapir.

Skær kartoflerne i fine skiver på et mandolinjern og stil til side. Smør dejen med creme fraiche i et tyndt lag, og fordel kartoflerne henover dejen.

De må gerne overlappe, da de trækker sig sammen i ovnen.

Læg timian på, og fordel Taverna Finest Salatost over pizzaen, og bag nu i ovnen i 10-12 minutter.

Server straks.

Tip: du kan også lave dejen samme dag. Tilsæt i så fald 10 g. gær mere til dejen, så hæver den ved normal stuetemperatur i løbet af et par timer.

Tip: du kan også opgradere pizzaen ved at smuldre et stykke varmrøget laks henover pizzaen, inden du bager den.

Taverna oste – til kolde og varme retter