Ingredienser:

  • 2 pakker á 200 g Taverna Paneer
  • 200 g basmatiris
  • Olie til stegning
  • 500 g frossen helbladet spinat, optøet
  • ½ dl fløde eller sødmælk
  • Saften fra ½ lime
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk spidskommenfrø
  • 1 knivspids stødt allehånde
  • ½ tsk gurkemeje, tørret eller frisk
  • 1 knivspids bukkehornsfrø
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • Salt og peber

Palak paneer

Nyd en klassik indisk vegetarret med paneer. Retten er inspireret af typisk nordindisk madlavning, hvor man spiser rigtig meget paneer. Retten er nem at lave og hurtig aftensmad til 4 personer. Servér gerne med en stor salat til eller en klassisk indisk Mango Lassi.

Fremgangsmåde:

Kog risen efter anvisning på pakken.

Skær imens paneer i tern a 2×2 cm, og steg på panden i olie, til ternene får let stegeskorpe.

Pres spinaten for væske, og blend den herefter kort med en stavblender. Hak løg og hvidløg fint.

Varm en gryde eller pande op med lidt olie, og kom løg, hvidløg og krydderier ved.

Svits ved høj varme, skru ned til middelvarme, og tilsæt nu spinaten.

Kom fløde eller mælk ved sammen med paneer, og rør rundt.

Smag til med salt, peber og limesaft. Server straks med ris og frisk koriander.

Kategorier: , Tag:

Mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk