Grillost med flækærtemos og urter

Med elementer fra det nordiske køkken og god fyldig smag fra grillost er denne ret et godt bud på nem og fyldig hverdagsmad med masser af smag og et mix af konsistenser. Servér retten som kødfrit måltid, og ligesom du ville servere en måltidssalat, gerne med et godt stykke brød til.

Fremgangsmåde

Skyl flækærterne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 30 minutter.

Skær imens osten i 0,8 cm tykke skiver, og steg dem på en varm pande i olie, til de får en gylden stegeskorpe.

Tag flækærterne af blusset, og skyl dem under den kolde hane et øjeblik.

Blend flækærterne med saft og skal fra lime, græsk yoghurt og tahin samt olivenolie og en ½ tsk salt til en ensartet masse.

Anret retten i lag med flækærtemos, ost, syltede rødløg og urter, og server med groft brød.

Taverna oste – til kolde og varme retter