Grønne deller

Mættende ostefrikadeller med masser af grønt, der er skønne til det kødfrie måltid og som dejligt tilbehør eller pålæg til madpakken næste dag. Servér dem sammen med en dejlig grov salat og et stykke brød.

Fremgangsmåde

Riv osten og squash på et groft rivejern, og hak ærterne groft i en minihakker.

Kom ost, squash og ærter, muskatnød, æg, citronsaft og havremel op i en skål, og tilføj en lille tsk salt.

Bland godt sammen, til du får en god sammenhængende masse.

Varm en pande op med olie, form massen til kugler i frikadellestørrelse, og steg dem på en varm pande.

Vær forsigtig, når du vender dem, og giv dem 3 minutter på hver side.

Tip: Dellerne smager skønt til aftensmad med en stor grov salat til. Lav gerne ekstra, og spis dem dagen efter. De smager lige så godt kolde i madpakken eller genopvarmede i ovnen.

Taverna oste – til kolde og varme retter