Gratinerede butternutsquash med salatost og persille
Varm gratineret butternut squash kan nemt udgøre det fyldige i et kødfrit måltid, og så er det nemt at tilberede. Vegetarretten tager lidt tid at tilberede i ovnen men er ellers nem aftensmad, der smager dejligt med en fyldig salat til.
Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 200 grader alm. ovn.
Flæk butternutsquashen i to halve, og fjern kernerne, så du har en glat, fin overflade.
Knus chilien i 2 spsk. olivenolie, og pensl kødsiden af butternutsquashen med olien.
Mos imens hvidløg, persille, resten af olivenolien og salatost sammen med en gaffel.
Bland herefter med grove krummer af brøddet.
Kom op i butternutsquashen, og mos det godt ned i den.
Bag i ovnen i 40 minutter, eller til squashen er gennembagt og har fået en gylden skorpe.
Server med en salat til eller i stedet for kød på en kødfri aften.
Best with
Mere inspiration, flere ideer
Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.
- Bliv inspireret og få gode idéer til aftensmad
- Nem og hurtig aftensmad
- Lækker aftensmad og opskrifter på gæstemenu
- Nemme vegetariske retter
Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.