Gratinerede butternutsquash med salatost og persille

Varm gratineret butternut squash kan nemt udgøre det fyldige i et kødfrit måltid, og så er det nemt at tilberede. Vegetarretten tager lidt tid at tilberede i ovnen men er ellers nem aftensmad, der smager dejligt med en fyldig salat til.

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 200 grader alm. ovn.

Flæk butternutsquashen i to halve, og fjern kernerne, så du har en glat, fin overflade.

Knus chilien i 2 spsk. olivenolie, og pensl kødsiden af butternutsquashen med olien.

Mos imens hvidløg, persille, resten af olivenolien og salatost sammen med en gaffel.

Bland herefter med grove krummer af brøddet.

Kom op i butternutsquashen, og mos det godt ned i den.

Bag i ovnen i 40 minutter, eller til squashen er gennembagt og har fået en gylden skorpe.

Server med en salat til eller i stedet for kød på en kødfri aften.

Taverna oste – til kolde og varme retter