Ingredienser:

  • 100 g Taverna Finest salatost i blok
  • 1 butternutsquash
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tørret chili
  • ½ fed hvidløg eller efter smag
  • 1 bundt persille
  • 1 skive daggammelt brød

Gratinerede butternutsquash med salatost og persille

Varm gratineret butternut squash kan nemt udgøre det fyldige i et kødfrit måltid, og så er det nemt at tilberede. Vegetarretten tager lidt tid at tilberede i ovnen men er ellers nem aftensmad, der smager dejligt med en fyldig salat til.

Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 200 grader alm. ovn.

Flæk butternutsquashen i to halve, og fjern kernerne, så du har en glat, fin overflade.

Knus chilien i 2 spsk. olivenolie, og pensl kødsiden af butternutsquashen med olien.

Mos imens hvidløg, persille, resten af olivenolien og Taverna Finest Salatost sammen med en gaffel.

Bland herefter med grove krummer af brøddet.

Kom op i butternutsquashen, og mos det godt ned i den.

Bag i ovnen i 40 minutter, eller til squashen er gennembagt og har fået en gylden skorpe.

Server med en salat til eller i stedet for kød på en kødfri aften.

Mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk