
Taverna Grillost burger
Sommerens yndlingsburger kan sagtens nydes vegetarisk – især med Taverna Grillost, der giver den helt rigtige sprøde og let salte smag til den delikate burger.
Fremgangsmåde
Burgerboller:Mos kartoflerne med en gaffel. Rør gæret ud i vandet og tilsæt de mosede kartofler. Tilsæt salt og Durum-mel og kør dejen på røremaskine ved mellem hastighed i 5-10 min. Kom køkkenfilm på skålen og stil til hævning et lunt sted i fire timer eller natten over i køleskabet. Tænd ovnen på 250 grader almindelig varme. Form bollerne med våde hænder og skru ovnen ned på 220 grader. Bag bollerne i 20 min.
Syltede rødløg:Kog 1 del eddike, 1 del sukker, 1 del vand med laurbærblade og peberkorn. Vend rødløg i skiver heri og kog i 2 min. Tag løgene fra og hæld dem på et skoldet glas. Kog lagen i yderligere 3 min. og hæld på rødløgene. Opbevares på køl.
Fritter:Skær kartoflerne i pomfritlignende stænger. Vend dem i olie og salt. Kør valnødderne i en minihakker til fint mel og vend kartoflerne i valnøddekrummerne. Bag i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter.
Fyld:Bland tomat, chili, lime og persille og smag til med salt. Steg grillosten og skær avokadoen i skiver. Læg burgeren i lag med mayonnaise, salat, grillost, avokado, tomatsalsa og syltede rødløg.
Best with
Relaterede opskrifter
Mere inspiration, flere ideer
Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.
- Bliv inspireret og få gode idéer til aftensmad
- Nem og hurtig aftensmad
- Lækker aftensmad og opskrifter på gæstemenu
- Nemme vegetariske retter
Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.