Taverna Grillost burger

Sommerens yndlingsburger kan sagtens nydes vegetarisk – især med Taverna Grillost, der giver den helt rigtige sprøde og let salte smag til den delikate burger.

Fremgangsmåde

Burgerboller:Mos kartoflerne med en gaffel. Rør gæret ud i vandet og tilsæt de mosede kartofler. Tilsæt salt og Durum-mel og kør dejen på røremaskine ved mellem hastighed i 5-10 min. Kom køkkenfilm på skålen og stil til hævning et lunt sted i fire timer eller natten over i køleskabet. Tænd ovnen på 250 grader almindelig varme. Form bollerne med våde hænder og skru ovnen ned på 220 grader. Bag bollerne i 20 min.

Syltede rødløg:Kog 1 del eddike, 1 del sukker, 1 del vand med laurbærblade og peberkorn. Vend rødløg i skiver heri og kog i 2 min. Tag løgene fra og hæld dem på et skoldet glas. Kog lagen i yderligere 3 min. og hæld på rødløgene. Opbevares på køl.

Fritter:Skær kartoflerne i pomfritlignende stænger. Vend dem i olie og salt. Kør valnødderne i en minihakker til fint mel og vend kartoflerne i valnøddekrummerne. Bag i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter.

Fyld:Bland tomat, chili, lime og persille og smag til med salt. Steg grillosten og skær avokadoen i skiver. Læg burgeren i lag med mayonnaise, salat, grillost, avokado, tomatsalsa og syltede rødløg.

 

Mere inspiration, flere ideer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Taverna oste – til kolde og varme retter