Krydret blomkål

Dejligt krydret vegetarisk ret med en aromatisk smag og en fin fylde, som med et snuptag kan forvandles fra tilbehør til en måltidssalat ved at tilsætte kogte linser. Den kødfrie ret er nem at tilberede og er nøje afstemt til paneer eller grillost´s let salte smag og konsistens.

Fremgangsmåde

Kom alle krydderierne op i en skål, og stil til side.

Pil hvidløgsfeddet, del det i to, og mos det en enkelt gang med siden af en kniv.

Skær blomkålen i mundrette bidder, og stil til side.

Skær osten i mundrette bidder, og steg på en varm pande i olie.

Tag osten af panden, kom evt. ekstra olie på. Tilsæt krydderierne, svits ved høj varme et øjeblik, og tilsæt nu blomkålen.

Sauter ved høj varme 2 minutter, og skru ned på mellemvarme.

Tilsæt lidt vand, læg låg på, og skru ned for varmen, og lad blomkålen simre i krydderierne i 4-5 minutter, eller til den er blød, men stadig har bid.

Kom samtidig alle ingredienserne til korianderdip op i en blender sammen med salt, og blend til en ensartet masse.

Server blomkålen med osttern og dip.

Tip: Lav retten om til en måltidssalat ved at tilsætte 150 g kogte belugalinser.

Taverna oste – til kolde og varme retter