Dampede asparges-broccoli, salatost og grov satay

Måske kender du bedst den hvide ost fra Grækenland, men Taverna Finest salatost fungerer faktisk også rigtig godt i det asiatiske køkken – for eksempel drysset over denne kødfri ret med dampede asparges-broccoli og grov satay.

Fremgangsmåde

Blend peanuts, kokosmælk, sesamolie, hvidløg, tomatpuré, jalapeños, oystersauce og citronsaft
på en foodprocessor.

Blend ikke for længe – sataysaucen må gerne have struktur.

Smag den til med salt og peber og sæt den til side.

Kog æggene 7 min. pil dem, og hold dem lune i lidt varmt vand.

Skyl asparges-broccolierne og fjern ujævnheder på stokkene med en urtekniv.

Damp dem i grønsagsbouillonen 6 min. under låg ved jævn varme.

Krydder dem med salt og peber og fordel dem på fire lune tallerkener.

Læg sataysaucen på og anret et halvt æg på hver tallerken.

Drys med masser af smuldret salatost og ørredrogn, server straks.

Mere inspiration, flere ideer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Taverna oste – til kolde og varme retter