Dampede asparges-broccoli, salatost og grov satay

Måske kender du bedst den hvide ost fra Grækenland, men Taverna Finest salatost fungerer faktisk også rigtig godt i det asiatiske køkken – for eksempel drysset over denne kødfri ret med dampede asparges-broccoli og grov satay.

Fremgangsmåde

Blend peanuts, kokosmælk, sesamolie, hvidløg, tomatpuré, jalapeños, oystersauce og citronsaft
på en foodprocessor.

Blend ikke for længe – sataysaucen må gerne have struktur.

Smag den til med salt og peber og sæt den til side.

Kog æggene 7 min. pil dem, og hold dem lune i lidt varmt vand.

Skyl asparges-broccolierne og fjern ujævnheder på stokkene med en urtekniv.

Damp dem i grønsagsbouillonen 6 min. under låg ved jævn varme.

Krydder dem med salt og peber og fordel dem på fire lune tallerkener.

Læg sataysaucen på og anret et halvt æg på hver tallerken.

Drys med masser af smuldret salatost og ørredrogn, server straks.

Taverna oste – til kolde og varme retter