Ingredienser:

  • 2 pakker á 200 g Taverna Paneer
  • 1 blomkålshoved
  • Olie til stegning
  • 1 spsk gurkemeje
  • ½ tsk chili
  • ½ tsk ingefærpulver
  • ½ tsk korianderpulver
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 knivspids kanel
  • 1 knivspids allehånde
  • 1 fed hvidløg

Dip:

  • 1 bundt koriander
  • 1 limefrugt, saften heraf
  • 1 dl græsk yoghurt
  • Salt

Krydret blomkål med Paneer

Dejligt krydret vegetarisk ret med en aromatisk smag og en fin fylde, som med et snuptag kan forvandles fra tilbehør til en måltidssalat ved at tilsætte kogte linser. Den kødfrie ret er nem at tilberede og er nøje afstemt til paneer´s let salte smag og konsistens.

Fremgangsmåde:

Kom alle krydderierne op i en skål, og stil til side.

Pil hvidløgsfeddet, del det i to, og mos det en enkelt gang med siden af en kniv.

Skær blomkålen i mundrette bidder, og stil til side.

Skær grillosten i mundrette bidder, og steg på en varm pande i olie.

Tag osten af panden, kom evt. ekstra olie på. Tilsæt krydderierne, svits ved høj varme et øjeblik, og tilsæt nu blomkålen.

Sauter ved høj varme 2 minutter, og skru ned på mellemvarme.

Tilsæt lidt vand, læg låg på, og skru ned for varmen, og lad blomkålen simre i krydderierne i 4-5 minutter, eller til den er blød, men stadig har bid.

Kom samtidig alle ingredienserne til korianderdip op i en blender sammen med salt, og blend til en ensartet masse.

Server blomkålen med osttern og dip.

Tip: Lav retten om til en måltidssalat ved at tilsætte 150 gram kogte belugalinser.

Kategorier: , , Tag:

Mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk