Små tærter med tomater, ost og oregano

Leder du efter en opskrift, der vil imponere dine gæster? Med disse små mini-tærter får du fine, portionsanrettede forretter, der ser skønne ud på tallerkenen. Server dem også til frokostret med en grov salat til. Også velegnet som lækker aftensmad og som vegetarret.

Opskriften er udviklet af Nadia, der blogger på Food Fanatic.

 

 

Fremgangsmåde

Halvér tomaterne, lad dem dryppe af, og bag dem i ovnen ved 150 grader i 30 minutter for at fjerne overskydende væde og fremhæve deres sødme.

Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet.

Pisk et af æggene let, og saml dejen med det. Rul den ud, og kom den i fire små tærteforme på ca. 10 cm.

Lad tærtebundene hvile i køleskabet i en halv time.

Prik dem med en gaffel, og forbag dem i 10 minutter ved 180 grader.

Pil skalotteløgene, og skær dem i ringe. Pluk oreganobladene.

Pisk de resterende æg sammen med crème fraîche, og tilsæt revet ost, salt og peber.

Fordel æggeblandingen, tomater, løg og oregano lagvis i tærteformene, og kom salatosten på toppen.

Prik gerne nogle af stykkerne lidt ned i fyldet.

Bag tærterne midt i ovnen i ca. 35-40 minutter ved 180 grader, til de er faste og gyldne på toppen.

Taverna oste – til kolde og varme retter