Små tærter med tomater, ost og oregano
Leder du efter en opskrift, der vil imponere dine gæster? Med disse små mini-tærter får du fine, portionsanrettede forretter, der ser skønne ud på tallerkenen. Server dem også til frokostret med en grov salat til. Også velegnet som lækker aftensmad og som vegetarret.
Opskriften er udviklet af Nadia, der blogger på Food Fanatic.
Fremgangsmåde
Halvér tomaterne, lad dem dryppe af, og bag dem i ovnen ved 150 grader i 30 minutter for at fjerne overskydende væde og fremhæve deres sødme.
Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet.
Pisk et af æggene let, og saml dejen med det. Rul den ud, og kom den i fire små tærteforme på ca. 10 cm.
Lad tærtebundene hvile i køleskabet i en halv time.
Prik dem med en gaffel, og forbag dem i 10 minutter ved 180 grader.
Pil skalotteløgene, og skær dem i ringe. Pluk oreganobladene.
Pisk de resterende æg sammen med crème fraîche, og tilsæt revet ost, salt og peber.
Fordel æggeblandingen, tomater, løg og oregano lagvis i tærteformene, og kom salatosten på toppen.
Prik gerne nogle af stykkerne lidt ned i fyldet.
Bag tærterne midt i ovnen i ca. 35-40 minutter ved 180 grader, til de er faste og gyldne på toppen.
Best with
Mere inspiration, flere ideer
Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.
- Bliv inspireret og få gode idéer til aftensmad
- Nem og hurtig aftensmad
- Lækker aftensmad og opskrifter på gæstemenu
- Nemme vegetariske retter
Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.