Græskarsuppe med salatost og grillet majs

En lun og smagfuld suppe er noget af det bedste på en kold aften. Top suppen med en gavmild skefuld ostesauce med Taverna Finest – den salte salatost giver det perfekte modspil til en mild suppe som for eksempel denne lækre græskarsuppe.

Fremgangsmåde

 

Flæk græskarret og skrab kernerne ud med en ske, skær skrællen af med en kniv og skær græskarret i grove tern ca. 3×3 cm.

Skræl løget og skær det i tern og hak de pillede hvidløg groft. Sautér løg og hvidløg i lidt olie ved svag varme i 5-6 min. det må ikke tage farve.

Tilsæt græskartern og spidskommen og sautér yderligere 2 min. Hæld den varme bouillon på og læg de hele timianstilke ved. Læg låg på og lad simre 30 min. ved svag varme.

Blend osten med sødmælk og sæt den på køl tildækket.

Fjern bladene af majskolberne og kog dem i saltet vand 12 min. Skær dem i flager. Flæk granatæblet og bank kernerne ud ved at slå på skallen med en ske el. lign.

Skyl quinoaen og kog den i saltet vand 15-16 min. Skyl den i kold vand.

Tag timianstilkene op af suppen og blend den grundigt, smag til med salt og peber. (Juster evt. konsistensen med mere bouillon, hvis suppen er for tyk)

Anret suppen i fire dybe tallerkener, læg den blendede salatost i suppen og fordel majs, granatæblekerner og quinoa i suppen. Server straks.

Taverna oste – til kolde og varme retter