Mandelpaneret grillost med chili og sommersalat

Skøn og let opskrift på mættende frokostret til vegetariske dage. Mandlerne giver ekstra knas til en anderledes og delikat panering. Opskriften er også velegnet som salat, tilbehør og forret.

Fremgangsmåde

Skær agurken i så tynde skiver som muligt, det er bedst og nemmest på et mandolinjern.

Skyl radiserne og gør det samme med dem.

Skær det nederste af stilken på ærteskudene og vend med agurkeskiver, radiser og ærter.

Dryp med eddike og drys med havsalt og peber og vend salaten rundt.

Rør rygeosten cremet – hvis den er meget fast kan den blødes op med et par skefulde yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt, og sæt den som små toppe ovenpå salaten.

Lad salaten stå imens ostestavene laves.

Skær grillosten i stave og vend dem i æg og mælk og derefter i mandelmel/de hakkede mandler.

Steg osten i ca 2 spsk olie ved medium varme til paneringen er gylden og sprød.

Server med salaten.

Taverna oste – til kolde og varme retter