
Libanesiske minipizzaer
Spændende opskrift på libanesiske minipizzaer, der dufter og smager helt fantastisk. God både som snack, som aftensmad eller som aromatisk og sprødt indslag i en større eksotisk menu.
Fremgangsmåde
Start med at lave bundene ved at røre gær, salt, sukker og olie ud i 4 dl lunkent vand. Tilsæt melet og ælt dejen til den er smidig og blank, gerne 10 minutter.
Lad dejen hæve under et fugtigt klæde indtil dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Fyld: Skær løg, hvidløg, squash og peberfrugt i små tern og svits grøntsagerne i lidt olivenolie til løgene er blanke og gennemsigtige.
Tilsæt hakket kød, hakkede tomater, kanel, kardemomme, nellike og abrikoser og lad blandingen stege ca. fem minutter til kødet er gennemstegt.
Krydr med salt og peber, tilsæt evt. en smule vand, da fyldet ikke må være for tørt.
Rul dejen ud til en stor bund på størrelse med en bradepande eller del dejen i 8 dele og rul hver del ud til små runde bunde, ca. 12 cm i diameter.
Bred kødfyldet ud over. Smuldr Domyatiosten over kødet og bag madbrødene ved 200 grader i 20 minutter.
Rist pinjekernerne på en pande indtil de er lyst gyldne.
Dryp brødene med god olivenolie og drys granatæblerkerner og pinjekerner over og server dem varme eller lune.
De er også gode til madpakken dagen efter.
Best with
Relaterede opskrifter
Mere inspiration, flere ideer
Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.
- Bliv inspireret og få gode idéer til aftensmad
- Nem og hurtig aftensmad
- Lækker aftensmad og opskrifter på gæstemenu
- Nemme vegetariske retter
Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.