Jul / Salater / Tilbehør / Vegetarretter
Lavendelmarineret salatost med blodappelsin og ferskner
Marinér selv din salatost! Denne lavendelmarinerede Taverna Finest Salatost er en nem måde at give en frisk salat et særligt tvist. Salaten smager skønt i sig selv og er perfekt som tilbehør til de lidt tungere hverdagsretter.
Fremgangsmåde
Hæld kogende vand på lavendelblomsterne, tilsæt sukker og citronsaft og lad det trække 8 min.
Sigt blandingen og sæt den på køl.
Når den er helt afkølet, hældes den over den drænede ost.
Lad det trække på køl gerne 12-24 timer, mindre kan dog også godt gøre det.
Skær skrællen af appelsinerne og skær fileterne ud med en skarp kniv.
Flæk og udsten fersknerne, skær dem i grove både og kom dem i en skål med appelsinfileterne.
Skær palmekålet i grove stykker og overhæld det med kogende vand, lad det trække 4 min. og læg det i koldt vand.
Blend hvidløg med citronolien og sæt det tilside.
Skær rødløget i tynde skiver og hak timianen groft.
Dræn palmekålet for vand og dup det med et tørt viskestykke.
Vend appelsin, fersken, kål, rødløg, timian og citronolien grundigt sammen og smag til med salt og peber.
Anret på fad eller tallerken og drys med den marinerede salatost.
Best with
Mere inspiration, flere ideer
Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.
- Bliv inspireret og få gode idéer til aftensmad
- Nem og hurtig aftensmad
- Lækker aftensmad og opskrifter på gæstemenu
- Nemme vegetariske retter
Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.