Stegt torsk på gurkemejekartofler med salatost og rød karry bouillon

Lune kartofler med parmesan, gurkemeje og et salt indslag fra Taverna Finest – det perfekte tilbehør til et stykke stegt torsk på en hverdagsaften, hvor det skal være lidt ekstra lækkert.

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre ca. 20 min. ved jævn varme.

Skræl gurkemejen og skær den i skiver, på tværs i fibrene.
(det er en god idé at bruge handsker, da gurkemeje farver meget)

Blend gurkemejen med rapsolie og pillede hvidløg.

Dræn kartoflerne og mos dem groft med creme fraiche, gurkemejeolien, revet parmesanost,
grofthakket persille og salatost skåret i tern, smag til med salt og peber.

Hold evt. kartoflerne varme i ovn.

Kog bouillonen op og smag den til med rød karry, salt og peber.

Skær torskefileten i fire lige store stykker, steg dem på pande på skindsiden i lidt olie, til de bliver
sprøde og gyldne.

Giv bagsiden af fisken lidt salt, træk panden af varme og vend fisken.
Salt skindsiden lidt og lad dem hvile 1 min.

Fordel kartoflerne i fire skåle, anret fiskene på kartoflerne og hæld den varme bouillon over.

Taverna oste – til kolde og varme retter