Rødbedepizza med salatost og tabasco
Hjemmelavet pizza er fantastisk, og noget hele familien kan samles om. Denne kødfri udgave er lavet med lige dele søde danske rødbeder og et godt pift tabasco, der giver god kant til den salte ost.
Fremgangsmåde
Dagen før:
Opløs gæret i vandet, tilsæt en kvart tsk salt og olivenolie, og rør herefter melet i.
Rør dejen i 5-10 min., til den bliver fast og sammenhængende.
Den vil stadig virke fugtig.
Sæt tætsluttende film over skålen, og læg en tallerken eller lignende ovenpå, og lad den hæve på køl natten over.
På dagen:
Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og sæt en bageplade ind i ovnen.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir.
Skræl rødbederne, og skær dem i fine skiver på et mandolinjern.
Fordel dem henover dejen. De må gerne overlappe, da de trækker sig sammen i ovnen.
Fordel osten over pizzaen, og bag nu i ovnen i 10-12 minutter.
Dryp med tabasco og basilikum, når pizzaen kommer ud af ovnen, og server straks.
Best with
Mere inspiration, flere ideer
Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.
- Bliv inspireret og få gode idéer til aftensmad
- Nem og hurtig aftensmad
- Lækker aftensmad og opskrifter på gæstemenu
- Nemme vegetariske retter
Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.