Paneer Korma

Karryretter behøver hverken at være tunge eller voldsomt krydrede, det er paneer korma et godt eksempel på. Retten er let krydret og har en dejlig aromatisk smag og en skøn konsistens. Nyd den til aftensmad, når det gerne må være fyldigt og vegetarisk, og skru selv op og ned for styrken ved at tilsætte chili efter smag.

Fremgangsmåde

Kom cashewnødderne op i en skål med koldt vand, og lad dem stå at trække minimum 30 minutter og helst en time.

Skær paneer i tern a 2×2 cm, og steg i olie på en varm pande, til de begynder at få en smule stegeskorpe. Tag af panden, og stil til side. Kog linserne eller risene efter anvisning på pakken.

Kom alle ingredienserne til kormapastaen op i en minihakker, og hak, til du har en ensartet masse.

Det kan være, du skal stoppe og skubbe massen lidt ned undervejs.

Varm en pande op med olie, og kom laurbærbladet ned i olien. Sauter.

Tilsæt de øvrige krydderier, og svits ved høj varme.

Tilsæt nu kormapastaen samt 3 dl vand.

Lad saucen koge op, og lad den herefter simre under omrøring i et par minutter.

Smag til med salt og peber, og kom herefter osten i, og lad den simre i yderligere et par minutter.

Servér med linser eller ris og evt. brød

 

Taverna oste – til kolde og varme retter