Bulgur med salatost

Her er enkel madopskrift på en mættende og smuk salat, god som tilbehør eller vegetarisk aftensmad med godt brød til. Salaten er tilmed hurtig at forberede. Smagene af salatost, abrikoser, koriander, granatæbler og mynte sender dig til skønne, mellemøstlige himmelstrøg.

Fremgangsmåde

Kog bulguren i 10 minutter i 4 dl vand tilsat lidt salt.

Rør den kogte, varme bulgur med olivenolie, saft og skal fra citronen.

Hak løg, abrikoser og krydderurter og skær tomaterne i tern.

Vend det hele i bulguren.

Gem evt. lidt af krydderurterne til at pynte med.

Vend osten og kernerne fra granatæblet i til sidst.

Tip: Salaten kan spises med det samme som tilbehør til fx kylling eller opbevares på køl i max 1 døgn og bruges i madpakken.

Mere inspiration, flere ideer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Taverna oste – til kolde og varme retter