Græskar-Paneer-lasagne

Skift lasagnepladerne ud med græskar, og kødet ud med Taverna Paneer, så har du en dejlig grøntsagslasagne med masser af mættende smag. Server med salat eller brød, og husk at ligesom med enhver anden lasagne, så smager den faktisk bedre dagen efter.

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 200 grader.

Skær paneeren i små fine tern, eller riv den på et rivejern og stil til side.

Hak løg og hvidløg fint, skær tomaterne i tern, og varm en gryde op med lidt olie i bunden, og tilsæt begge slags paprika.

Svits, og skru så lidt ned for varmen, og tilsæt mosede tomater, æblecidereddike, sukker samt salt og peber.

Lad saucen simre.

Skær nu hokkaido græskaret over på midten, tag kernerne ud, og skær i 0.3-0.5 cm tykke skiver.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, og vend i olivenolie, og drys med salt. Bag i ovnen i fire minutter – de må ikke blive helt bløde – og tag ud igen.

Lav nu mornaysaucen: Smelt smørret, tilsæt mælk, hvedemel og muskatnød, og pisk godt igennem, til saucen er dejlig cremet.

Smag til med salt.

Kom det meste af paneeren i saucen, og vend rundt.

Smør et stort fad med olivenolie, og kom lidt mornaysauce i bunden.

Læg nu lasagnen i lag: et lag græskarskiver, herefter tomatsauce og et lag et lag mornaysauce.

Gentag processen, og slut med et lag græskar.

Drys med den paneer du holdt tilbage og ekstra salt, og bag i ovnen i 30 minutter, eller til den er gylden.

Taverna oste – til kolde og varme retter