Filotærte med spidskål, svampe og salatost
Opskrift på vegetarisk tærte af sprød og let filodej, som giver god bund til stegte grønne råvarer. Nem og hurtig som aftensmad, f.eks. med salat til, som lækker forret eller som del af en skøn buffet til gæsterne.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Rens svampene, skær dem i strimler og svits dem på en pande i 2 spsk smør ud af de 75 g.
Når svampene er brunet godt af tilsættes timian, løg og spidskål og varmer med på panden et par minutter.
Pensl en tærteform (ca. 26-28 cm i diameter, eller en aflang tærteform) med smeltet smør, og læg derefter filolagene hver for sig og lidt forskudt i tærteformen, så der dannes en slags stjerne.
Læg svampe-spidskålsblandingen i bunden af tærten.
Pisk æggene med fløde, salt og et drys friskkværnet peber og vend salatoste-ternene i.
Hæld blandingen over grøntsagsfyldet.
Brug en gaffel til forsigtigt at vende lidt op i fyldet, så æggeblandingen kan få lov at blande sig godt med resten. Bag tærten i ca 20-25 minutter, eller indtil æggemassen er akkurat fast.
Server tærten varm, kold eller ved stuetemperatur.
Best with
Mere inspiration, flere ideer
Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.
- Bliv inspireret og få gode idéer til aftensmad
- Nem og hurtig aftensmad
- Lækker aftensmad og opskrifter på gæstemenu
- Nemme vegetariske retter
Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.