Grøntsags-galette med salatost

Mangler du en god idé til aftensmaden? Den franske tradition for galetter – grove pandekager med fyld – udgør et dejligt alternativ som aftensmåltid. Det er en nem opskrift hvor salatosten, Taverna Finest udgør det salte, cremede indslag som et fint modspil til årstidens grøntsager. Også velegnet som vegetarmenu.

Opskriften er udviklet af Ditte, der blogger på The Food Club.

 

Fremgangsmåde

Alle ingredienserne til bunden kommes i en foodprocessor eller æltes i hånden.

Undgå at arbejde for meget med dejen. Den skal bare være smidig og hænge sammen.

Når den gør det, sættes den på køl i ca. 1 time.

Skær peberfrugter, squash og tomater i små tern.

Hak løg, rosmarin og timian fint.

Steg det hele i olie på en varm pande indtil det bliver helt mørt, ca. 10 minutter – smag fyldet til.

Dejen rulles ud til en cirkel, 25 cm, og fyldet fordeles i midten af cirklen, oliven og osten smuldres henover.

Kanterne foldes nu op, så fyldet bliver dækket en anelse.

Tærterne bages ved 200 grader, varmluft, i ca. 30 minutter.

Serveres fx. med en lækker grøn salat.

Taverna oste – til kolde og varme retter