Appelsinsalat med krydret aubergine

Der er spark på krydderierne i denne salat, som fint kan gøre det ud for et måltid i sig selv, sammen med hummus og et stykke godt brød. Tamarind-puré er lavet af tamarindfrugten, som minder lidt om en aflang nød. Det er det klæbrige, syrligt-søde frugtkød, der bliver brugt til puréen, og smagen minder lidt om syrlige blommer.

Fra bogen Køkkenterapi af Anne-Sophie Lahme, Forlaget Gyldendal. Foto Ditte Ingemann.

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader, og læg bagepapir på en bageplade.

Skær auberginen i 3 mm tynde skiver på langs.

Pensl dem på den ene side med en smule olivenolie, og læg dem på bagepladen med olie-siden nedad.

Sørg for, at endestykkerne ligger med skindsiden nedad.

Bland tamarind-puré, harissa, honning og 3 spsk olivenolie til en marinade, og smør det på aubergineskiverne.

Bag auberginerne i ca. 20 min., eller til de er møre. Hold øje undervejs, ovne er forskellige.

Varm en lille pande op, rist sesamfrøene på en tør pande, og stil dem til side.

Skyl og snit salaten, skræl appelsinen, og smuldr osten. Skær tomaterne i halve.

Anret salaten på et fad med salat nederst, herefter de varme auberginer, appelsin, tomat og feta.

Drys med en smule salt.

Ikke for meget, da osten er meget salt i sig selv.

Hak persillen, og drys over.

Servér straks.

Tip Er du meget sulten, så tilsæt 100 g kogte speltkerner.

Taverna oste – til kolde og varme retter