Ingredienser:

  • 100 g Taverna Finest salatost i tern
  • 1 romainesalathoved eller tilsvarende
  • 1 bundt radiser
  • 100 g friske eller optøede ærter
  • 1 æble
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt

Til croutonerne:

  • 3 skiver daggammelt brød
  • 6 spsk olivenolie
  • 2 spsk finthakket persille
  • 2 spsk finthakket basilikum
  • 1 fed hvidløg

Grøn sommersalat med ærter og radiser

Knasende sprød salat som udgør det skønneste tilbehør til din grillmenu. Salaten har den helt rigtige smag af dansk sommer og kan nemt gøres til en måltidssalat ved at tilsætte for eksempel speltkerner eller linser.

Fremgangsmåde:

Lav først croutonerne:
Skær brødet i tern a 1 cm, og hak urterne fint.

Varm en stor pande op, kom 2 spsk olivenolie på, og læg hvidløgsfeddet ned i olien, så den tager smag.

Kom ternene på panden, og steg dem ved lav varme, til de er sprøde.

Drys med urterne, og lad dem herefter tørre på et stykke køkkenrulle.

Bland olivenolie med citronsaft og en smule salt.

Rens salaten, radiserne og ærterne. Snit salaten, radiserne og æblet, og kom det op i en skål.

Tilsæt ærterne, og kom salatosten op i skålen sammen med, og hæld olivenolieblandingen hen over.

Vend godt rundt, og drys med croutonerne lige inden servering.

Mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk