Råsyltet salatost med rosmarin og julekrydderier

Vidste du, at du faktisk også kan sylte din Taverna ost? Med denne opskrift får osten en skøn smag af jul fra krydderier og frugt som nelliker, stjerneanis, kanel, appelsin og ingefær. Servér som snack eller tilbehør til julens mange sammenkomster.

Fremgangsmåde

Skræl appelsinen med en kartoffelskræller, så tyndt som muligt, undgå at få den hvide del af skrællen med, den kan være meget bitter.

Kog hvidvinen op med honning, rosmarin, nelliker, anis, kanel, tynde skiver ingefær og appelsinskallen.

Lad det simre 4-5 min.

Træk gryden fra varmen og lad den køle lidt af.

Stil gryden på køl og lad blandingen trække til den er helt kold. (kan trække flere dage på køl, hvis det ønskes, den bliver bare bedre)

Hæld lagen fra osten og skyl osten i koldt vand. Skær den ud i tern.

Kom osten i små glas og hæld den kolde hvidvinslage over, sæt låg på og lad osten trække ca. 24 timer.

Serveres som snack eller tilbehør.

Taverna oste – til kolde og varme retter