Gratinerede butternutsquash med salatost og persille

Varm gratineret butternut squash kan nemt udgøre det fyldige i et kødfrit måltid, og så er det nemt at tilberede. Vegetarretten tager lidt tid at tilberede i ovnen men er ellers nem aftensmad, der smager dejligt med en fyldig salat til.

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 200 grader alm. ovn.

Flæk butternutsquashen i to halve, og fjern kernerne, så du har en glat, fin overflade.

Knus chilien i 2 spsk. olivenolie, og pensl kødsiden af butternutsquashen med olien.

Mos imens hvidløg, persille, resten af olivenolien og salatost sammen med en gaffel.

Bland herefter med grove krummer af brøddet.

Kom op i butternutsquashen, og mos det godt ned i den.

Bag i ovnen i 40 minutter, eller til squashen er gennembagt og har fået en gylden skorpe.

Server med en salat til eller i stedet for kød på en kødfri aften.

Mere inspiration, flere ideer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Taverna oste – til kolde og varme retter