Forretter / Hovedretter / Snacks / Tilbehør / Vegetarretter
Auberginetårne med Grillost
Auberginer bliver ofte brugt i vegetarisk mad, fordi den lidt specielle grøntsag kan få en blød umami-smag, som kød også har. Det er også denne smag, der gør dem til et godt match til Taverna grillost i denne græsk-inspirerede ret, som smager godt året rundt.
Fremgangsmåde
Lav først tzatzikien: Riv agurken på et rivejern, pres mest mulig væde ud af agurkerne i et tyndt viskestykke.
Knus hvidløgsfedet, og bland nu yoghurt, agurk, hvidløg og citronsaft.
Smag til med salt, og stil på køl.
Skær auberginerne i skiver på langs, så du har i alt 8 skiver.
Steg dem i olie på en varm pande.
Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle.
Skær osten i 8 skiver, og steg dem på panden, til de får en gylden skorpe.
Tag af panden.
Skær tomaterne i skiver.
Sæt nu råvarerne på spyd med aubergine, tomat og ost i lag.
Drys med basilikum og citronolie og lidt flagesalt, og server straks.
Best with
Mere inspiration, flere ideer
Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.
- Bliv inspireret og få gode idéer til aftensmad
- Nem og hurtig aftensmad
- Lækker aftensmad og opskrifter på gæstemenu
- Nemme vegetariske retter
Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.