Auberginetårne med Grillost

Auberginer bliver ofte brugt i vegetarisk mad, fordi den lidt specielle grøntsag kan få en blød umami-smag, som kød også har. Det er også denne smag, der gør dem til et godt match til Taverna grillost i denne græsk-inspirerede ret, som smager godt året rundt.

Fremgangsmåde

Lav først tzatzikien: Riv agurken på et rivejern, pres mest mulig væde ud af agurkerne i et tyndt viskestykke.

Knus hvidløgsfedet, og bland nu yoghurt, agurk, hvidløg og citronsaft.

Smag til med salt, og stil på køl.

Skær auberginerne i skiver på langs, så du har i alt 8 skiver.

Steg dem i olie på en varm pande.

Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle.

Skær osten i 8 skiver, og steg dem på panden, til de får en gylden skorpe.

Tag af panden.

Skær tomaterne i skiver.

Sæt nu råvarerne på spyd med aubergine, tomat og ost i lag.

Drys med basilikum og citronolie og lidt flagesalt, og server straks.

Mere inspiration, flere ideer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Taverna oste – til kolde og varme retter