Citrussalat med “glöggsirup” og krydret salatost

Julens skønneste salat! Indfang essensen af ægte julehygge med denne friske citrussalat med krydret salatost og glöggsirup fyldt med kanel, stjerneanis, nelliker og andre af julens skønneste smage.

Fremgangsmåde

Kom eddiken i en kasserolle med allehånde, nelliker, kanel, anis og tynde skiver ingefær.

Lad eddiken simre ved svag varme 30 min. under låg, den skal ikke koge blot simre.

Skræl citrusfrugterne med en kniv og skær dem i skiver, anret dem på et fad el. lign.

Dræn salatosten, vend den med paprika og drys den over citrusfrugterne.

Hak krydderurterne (basilikum, mynte og estragon) groft og drys dem over salaten.

Sigt eddiken og kom den tilbage i kasserollen.

Kog den op, så den reduceres til sirupkonsistens.

Hæld den over salaten og server straks.

Serveres som snack eller tilbehør.

Taverna oste – til kolde og varme retter