Grønne fiskefrikadeller med spidskålssalat

Fra bogen Køkkenterapi af Anne-Sophie Lahme, Forlaget Gyldendal.

Det er nemt og meget lækrere at lave fiskefarsen selv end at købe den færdig-lavet. Samtidig kan du selv styre ingredienserne og være sikker på, at fisken er helt frisk. Disse fiskedeller er nemme at gå til og smager mildt og godt.
Ca. 10 stk.

 

 

Fremgangsmåde

Pres mest muligt af væden fra spinaten i en fintmasket si med en ske.

Skær fiskefileterne i grove stykker, og fjern eventuelle ben.

Kom fiskefileter, spinat, æg, mel, salt og mælk op i en stor skål, og blend det med en stavblender til en samlet masse.

Den må gerne være grov i strukturen.

Hak rejerne groft, og rør dem i farsen med en ske.

Lad farsen hvile i 10 min., mens du gør salaten klar.

Fjern de yderste blade fra spidskålen, og skær den i fine strimler. Skær æblet i tynde skiver, og bland det hele i en skål med feta og rosiner.

Bland dressingen i en lille skål for sig, og hæld over salaten.

Varm en pande op til høj varme, og smelt en stor skefuld kokosolie på panden.

Sæt fiskefrikadellerne på panden, en spsk fars ad gangen, og steg dem på begge siden, til de er gyldne.

Servér, så snart fiskefrikadellerne er klar.

Mere inspiration, flere ideer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Taverna oste – til kolde og varme retter