
Brunch / Desserter / Forretter / Snacks / Vegetarretter
Jordbær overtrukket med salatost og rullet i urter og hakkede nødder
Salatosten er alsidig og også meget velkommen i det søde køkken. Prøv at matche den med jordbær i opskriften som her, hvor jordbær overtrækkes med salatost, rulles i urter og hakkede nødder. Det er et forfriskende lille måltid, der også kan fungere som forret på en varm sommerdag.
Opskriften er udviklet af Maria, der blogger på Vanløse Blues.
Fremgangsmåde
Vask jordbærene, fjern stilken og dup dem tørre.
Rør salatost sammen med timian og honning, til konsistensen er lind.
Smag til med salt og peber.
I en anden skål blandes pistacienødder og basilikum sammen.
Tag en skefuld af salatostblandingen i den ene hånd og spred det ud i håndfladen.
Form det henover et jordbær, rul det herefter i pistacie/basilikum blandingen og placér det på et fad.
Fortsæt, til der ikke er flere jordbær tilbage.
Jordbær og salatostblanding kan alternativt serveres i små skåle, drysset med pistacienødde-basilikumblandingen.
Server dem som en lækker appetizer eller brug dem som fyld i en grøn salat.
Best with
Relaterede opskrifter
Mere inspiration, flere ideer
Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.
- Bliv inspireret og få gode idéer til aftensmad
- Nem og hurtig aftensmad
- Lækker aftensmad og opskrifter på gæstemenu
- Nemme vegetariske retter
Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.