Varm kålsalat med sødme og slagkraft

Hvidkål og rødkål kan være helt vidunderligt, men behandler man kålen forkert, kan det også være helt forfærdeligt kedeligt. Denne salat burde kunne overbevise selv de største kålhadere om charmen ved god kål, og så er det ovenikøbet nemt at lave. Jeg går altid efter de små, økologiske kålhoveder, der har mere smag, men stadig er mad nok til to sultne voksne eller rester til dagen efter.

Fra bogen Køkkenterapi af Anne-Sophie Lahme, Forlaget Gyldendal. Foto Ditte Ingemann.

Fremgangsmåde

Skær begge slags kål i meget fine strimler.

Varm en pande op, hæld lidt olie på, og sautér kålen, til den bliver skinnende. Tilsæt evt. lidt mere olie undervejs.

Efter 2 min. tilsætter du sukker og æble-balsamico. Sautér et minut længere.

Hæld kålen over i en stor skål, og lad den dampe af.

Bland nu dressingen ved at røre alle ingredienserne sammen i en skål. Hæld den over kålen, og sørg for, at den bliver godt fordelt.

Halvér æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i tynde både. Hak nødderne groft, og hæld dem og æblet over kålen.

Smuldr til sidst osten hen over salaten.

Servér, mens salaten stadig er lun.

 

Taverna oste – til kolde og varme retter