
Varm kålsalat med sødme og slagkraft
Hvidkål og rødkål kan være helt vidunderligt, men behandler man kålen forkert, kan det også være helt forfærdeligt kedeligt. Denne salat burde kunne overbevise selv de største kålhadere om charmen ved god kål, og så er det ovenikøbet nemt at lave. Jeg går altid efter de små, økologiske kålhoveder, der har mere smag, men stadig er mad nok til to sultne voksne eller rester til dagen efter.
Fra bogen Køkkenterapi af Anne-Sophie Lahme, Forlaget Gyldendal. Foto Ditte Ingemann.
Fremgangsmåde
Skær begge slags kål i meget fine strimler.
Varm en pande op, hæld lidt olie på, og sautér kålen, til den bliver skinnende. Tilsæt evt. lidt mere olie undervejs.
Efter 2 min. tilsætter du sukker og æble-balsamico. Sautér et minut længere.
Hæld kålen over i en stor skål, og lad den dampe af.
Bland nu dressingen ved at røre alle ingredienserne sammen i en skål. Hæld den over kålen, og sørg for, at den bliver godt fordelt.
Halvér æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i tynde både. Hak nødderne groft, og hæld dem og æblet over kålen.
Smuldr til sidst osten hen over salaten.
Servér, mens salaten stadig er lun.
Best with
Relaterede opskrifter
Mere inspiration, flere ideer
Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.
- Bliv inspireret og få gode idéer til aftensmad
- Nem og hurtig aftensmad
- Lækker aftensmad og opskrifter på gæstemenu
- Nemme vegetariske retter
Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.