Andekroketter med grønkåls-slaw og salatostspread

Taverna Finest Salatost fungerer super godt i en spread som denne og er det lækreste tilbehør til lune kroketter med lækkert, blødt andefyld. Brug salatostspreaden som dressing til salaten og som dip til kroketterne.

Fremgangsmåde

Drys groft salt på andelårene og lad dem trække tildækket på køl 2 timer. Skyl saltet af og steg dem i ovn 15 min. v. 200°C, varm bouillonen op i en gryde. Læg de stegte lår i bouillonen, læg låg på, og lad dem simre ca. 2 timer. Lad lårene køle af i bouillonen en time, og pil så kødet fra benene, kasser ben og skind. Reducer bouillonen til det halve, og trævl kødet med en gaffel. Smag kødet til med den reducerede bouillon og friskkværnet peber, sæt det på køl og lad det køle helt af.

Fjern stokkene fra grønkålet og hak det groft, overhæld det med 1 l. kogende vand og lad det trække 4 minutter. Hæld vandet fra og kom kålet i koldt vand.

Skær porre og gulerødder i tynde strimler og læg dem i vandet med kålet, lad dem trække 10 min. i det kolde vand. Hæld vandet fra og vend grøntsagerne med lidt salt og honning, lad dem trække på køl ca. 30 min.

Rør salatosten med citronolie, chili og hakket purløg, med et piskeris.

Del andekødet i 16 lige store portioner og rul dem, så de bliver runde. Rul dem i mel, dernæst i æg og så i rasp. Friter kuglerne i olie 4 min. v. 180°C. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, hold dem evt. varme i ovn til servering.

Vend grøntsagerne med halvdelen af spreaden og server resten som dip til kroketterne.

Taverna oste – til kolde og varme retter