Paneer Tikka

Grillet paneer smager fantastisk, og selvom du nok ikke har en indisk tandoori-ovn derhjemme, så kan du sagtens lave kødfri paneerspyd med grønt. Det er nem og hyggelig vegetarmad, der får hjemmet til at dufte skønt og har en dejlig grillet smag.

Fremgangsmåde

Skær paneeren i store firkanter, cirka 4×4 cm.

Skær de røde peberfrugter og løgene i lignende størrelser som osten.

Kom det hele op i en skål, og stil til side.

Kom yoghurt, hvidløg, ingefær, limesaft, spidskommenfrø, chili og garam masala op i en minihakker, tilsæt salt, og blend, til du får en fin ensartet masse.

Hæld over ost og grøntsager, og vend godt rundt.

Lad trække i minimum 1 time og gerne natten over i køleskabet.

Tag skålen ud af køleskabet, og sæt grøntsager og ost på spyd, sørg for at grøntsagerne er yderst.

Du kan nu enten stege spyddene på grill eller i ovnen

Ovn: varm ovnen op til 220 grader, og find et fad, som passer i størrelsen, så pindene kan hvile på kanten i hver ende af fadet.

Beklæd fadet med sølvpapir, og læg spyddene på.

Stil ind i ovnen, og vend spyddene hver 3. minut, til de er stegt på alle sider og har en flot skorpe.

Pynt med koriander.

Taverna oste – til kolde og varme retter