Tomatsuppe
Der er ikke noget, der varmer på en kold efterårsdag som en god tomatsuppe serveret med ostetopping og basilikum. Skru op for styrken ved at tilsætte en smule chili eller stødt stærk paprika, og prøv også at variere toppingen med hjemmelavede croutoner eller friske krydderurter fra haven.
Method
Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tern af 2×2 cm og bag dem i opvarmet ovn i ca. 10 min. med lidt olivenolie.
Kom olivenolie, rødløg, ingefær, hvidløg op i en opvarmet, tykbundet gryde og steg et par minutter ved god varme.
Skru ned for varmen og tilsæt de hakkede tomater og lad simre.
Tilsæt salt, sukker, laurbærblade, peber, æblecidereddike og gulerødderne og lad simre i cirka 15 minutter, eller til tomaterne er kogt ud.
Gør i mellemtiden bouillonen klar og hæld 2/3 af bouillonen i, samt halvdelen af osten.
Blend suppen og tilsæt nu mere bouillon, til den opnår den ønskede konsistens.
Smag til med salt. Server med et drys af den resterende salatost på toppen samt basilikumblade.
Tip: du kan også bruge to dåser flåede tomater i stedet for 1 kilo friske tomater.
Best with
Mere inspiration, flere ideer
Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.
- Bliv inspireret og få gode idéer til aftensmad
- Nem og hurtig aftensmad
- Lækker aftensmad og opskrifter på gæstemenu
- Nemme vegetariske retter
Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.