Tomatsuppe

Der er ikke noget, der varmer på en kold efterårsdag som en god tomatsuppe serveret med ostetopping og basilikum. Skru op for styrken ved at tilsætte en smule chili eller stødt stærk paprika, og prøv også at variere toppingen med hjemmelavede croutoner eller friske krydderurter fra haven.

 

 

 

Method

Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl gulerødderne, og skær dem i tern af 2×2 cm og bag dem i opvarmet ovn i ca. 10 min. med lidt olivenolie.

Kom olivenolie, rødløg, ingefær, hvidløg op i en opvarmet, tykbundet gryde og steg et par minutter ved god varme.

Skru ned for varmen og tilsæt de hakkede tomater og lad simre.

Tilsæt salt, sukker, laurbærblade, peber, æblecidereddike og gulerødderne og lad simre i cirka 15 minutter, eller til tomaterne er kogt ud.

Gør i mellemtiden bouillonen klar og hæld 2/3 af bouillonen i, samt halvdelen af osten.

Blend suppen og tilsæt nu mere bouillon, til den opnår den ønskede konsistens.

Smag til med salt. Server med et drys af den resterende salatost på toppen samt basilikumblade.

Tip: du kan også bruge to dåser flåede tomater i stedet for 1 kilo friske tomater.

Taverna oste – til kolde og varme retter