Ingredienser:

  • 100 g Taverna Finest salatost i blok
  • 350 gram butternutsquash
  • 4 skiver groft toastbrød eller surdejsbrød
  • 6 spsk olivenolie
  • ½ fed hvidløg eller efter smag
  • 100 g cherrytomater
  • En håndfuld salatblade
  • Salt

Toast med græskar-salatostsmør med ovnbagte tomater og grønt

En dejligt ret som smager skønt til alle årstider. Servér den som en del af en brunchbuffet eller som let aftensmad sammen med en grov salat. Du kan også bruge græskar-salatostsmørret i sandwichen til madpakken eller som tilbehør til grillmaden.

Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 200 grader varmluft.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og stil klar.

Skræl squashen, og skær i 2 cm tykke skiver, kom lidt olivenolie på, og drys med en smule salt.

Læg tomaterne på den anden side af bagepladen, og tilsæt også lidt salt og olie hertil.

Bag i ovnen i 15 minutter.

Rist imens brødet.

Hak butternutsquash i en minihakker med ost, lidt hvidløg og resten af olivenolien, smag til med salt.

Smør massen ud på brøddet, kom salat ved og de varme ovnbagte tomater.

Mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk