Ingredienser:

Stegt spidskål med hasselnødder og salatost

Er du også vild med spidskål men lidt træt af de klassiske kålsalater? Så steg kålen ganske let i smør, honning og citron, og servér den med Finest. Retten kan opgraderes til en måltidssalat ved at tilføje kogte kerner, quinoa eller linser, men du kan også nyde den sammen med stegt kylling eller til grillmaden.

Fremgangsmåde:

Fjern de yderste blade på spidskålshovedet, og skær herefter ned igennem stokken, så du har 4 dele, der stadig er samlet på stokken.

Riv skallen af citronen.

Pres saften af den ene halvdel af citronen.

Varm en stor pande op, og kom smør på sammen med citronsaft og honning, smelt smørret, og tilsæt salt, og rør rundt, til ingredienserne samler sig.

Steg nu spidskålen på panden i saucen med skæresiden nedad, indtil det tager farve, og vend det om på den anden side, og gentag processen.

Hak imens hasselnødderne groft, og server så det varme spidskålshoved med et drys salatost i tern, citronskal samt hasselnødder på toppen.

Tip: Vil du udvide retten til en måltidssalat, kan du koge 200 gram tørrede grønne linser eller belugalinser, vende dem med olivenolie og revne gulerødder og servere dem sammen med spidskålshovedet.

Kategorier: , Tag:

Mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk