Ingredienser:

  • 2 pakker á 200 g Taverna Grill & BBQ
  • 100 g Taverna græsk yoghurt 10% eller Skyr
  • 200 g flækærter
  • ½ dl olivenolie
  • 1 usprøjtet lime
  • 1 stor spsk tahin
  • Salt
  • Olie til stegning
  • 100 g syltede rødløg
  • 100 g blandede urter, for eksempel ærteskud, brøndkarse og basilikum

 

Grill & BBQ med flækærtemos og urter

Med elementer fra det nordiske køkken og god fyldig smag fra grill & bbq er denne ret et godt bud på nem og fyldig hverdagsmad med masser af smag og et mix af konsistenser. Servér retten som kødfrit måltid, og ligesom du ville servere en måltidssalat, gerne med et godt stykke brød til.

Fremgangsmåde:

Skyl flækærterne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 30 minutter.

Skær imens osten i 0,8 cm tykke skiver, og steg dem på en varm pande i olie, til de får en gylden stegeskorpe.

Tag flækærterne af blusset, og skyl dem under den kolde hane et øjeblik.

Blend flækærterne med saft og skal fra lime, græsk yoghurt og tahin samt olivenolie og en ½ tsk salt til en ensartet masse.

Anret retten i lag med flækærtemos, ost, syltede rødløg og urter, og server med groft brød.

Skær paneer i tern og peberfrugter og blomkål i mundrette bidder, og stil til side.

Mos ærterne med en gaffel, eller hak dem kort i en minihakker.

Blend mynten med yoghurt, limesaft og en smule salt.

Hak løget fint, og varm en pande op med olie på.

Kom gurkemeje, chili, koriander, bukkehornsfrø og stødt muskat ved, svits ved høj varme, og tilsat så paneer peberfrugter og blomkål, og skru ned på mellemvarme.

Mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk