Varm hirsesalat med spinat og aubergine

Sit hippie-ry til trods er hirse altså superlækkert. Du skal måske forbi helsekosten for at få en pose med hjem, til gengæld bliver du belønnet med god smag og et højt indhold af fibre.

Fra bogen Køkkenterapi af Anne-Sophie Lahme, Forlaget Gyldendal. Foto Ditte Ingemann.

Fremgangsmåde

Kog hirseflagerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 15 min.

Rør undervejs. Når de er ved at være færdige, samler de sig til en lidt grødagtig konsistens.

Hæld dem op i en sigte, og pres vandet ud med bagsiden af en ske.

Skær grillosten i tern, og steg den på en varm pande i smagsneutral olie, til den danner skorpe. Vend undervejs.

Når den er gylden og sprød, tager du den af panden og over på en tallerken med køkkenrulle på. Stil til side.

Skær hvidløgsfeddet i små tern.

Del auberginen i kvarte, og skær den herefter i 3 mm tynde skiver.

Hæld olie på en pande, varm den op, og vend hvidløg og krydderier i den varme olie.

Tilsæt herefter aubergineskiverne, og lad dem stege, til de er helt møre.

Vend spinaten med auberginen på panden, til den er varm, tilsæt hirsen, og rør rundt.

Smag til med salt, men ikke for meget, da grillost er meget salt.

Fordel i to skåle, top med grillost, og servér straks.

 

 

Taverna oste – til kolde og varme retter