Taverna Grillost burger

Sommerens yndlingsburger kan sagtens nydes vegetarisk – især med Taverna Grillost, der giver den helt rigtige sprøde og let salte smag til den delikate burger.

 

 

Fremgangsmåde

Burgerboller:

Mos kartoflerne med en gaffel. Rør gæret ud i vandet og tilsæt de mosede kartofler. Tilsæt salt og Durum-mel og kør dejen på røremaskine ved mellem hastighed i 5-10 min. Kom køkkenfilm på skålen og stil til hævning et lunt sted i fire timer eller natten over i køleskabet. Tænd ovnen på 250 grader almindelig varme. Form bollerne med våde hænder og skru ovnen ned på 220 grader. Bag bollerne i 20 min.

Syltede rødløg:

Kog 1 del eddike, 1 del sukker, 1 del vand med laurbærblade og peberkorn. Vend rødløg i skiver heri og kog i 2 min. Tag løgene fra og hæld dem på et skoldet glas. Kog lagen i yderligere 3 min. og hæld på rødløgene. Opbevares på køl.

Fritter:

Skær kartoflerne i pomfritlignende stænger. Vend dem i olie og salt. Kør valnødderne i en minihakker til fint mel og vend kartoflerne i valnøddekrummerne. Bag i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter.

Fyld:

Bland tomat, chili, lime og persille og smag til med salt. Steg grillosten og skær avokadoen i skiver. Læg burgeren i lag med mayonnaise, salat, grillost, avokado, tomatsalsa og syltede rødløg.

 

Taverna oste – til kolde og varme retter