Rødbedesalat med lynmarineret rødkål og salatost

Smukke farver og syrligt-søde smage præger denne mættende vintersalat, som er ligeså lækker som tilbehør eller som selvstændig ret med groft brød til. Også god som vegetarisk ret.

 

 

Fremgangsmåde

Rist græskarkernerne et par minutter på en pande indtil de begynder at dufte nødde-agtigt.

Skær rødkålen så tyndt som muligt, brug gerne et mandolinjern.

Bland med æblecidereddike, honning, stødt fennikel og salt, og rør grundigt rundt.

Sæt rødkålen til side.

Skyl rødbederne og kog dem i rigeligt vand i ca 35-40 minutter til de er lige akkurat møre.

Hæld dem over med koldt vand og lad dem køle ned før skrællen gnides af.

Skær rødbederne i tynde skiver og fordel dem på et fad og vend med lidt olivenolie, balsamicoeddike og et lille drys salt.

Pres rødkålen fri for evt. væde og fordel den over rødbederne og vend begge dele løst sammen.

Smuldr salatosten over og top med granatæblekerner og græskarkerner. Server salaten ved stuetemperatur.

 

Taverna oste – til kolde og varme retter