Rødbedepizza med Salatost og tabasco

Hjemmelavet pizza er fantastisk, og noget hele familien kan samles om. Denne kødfri udgave er lavet med lige dele søde danske rødbeder og et godt pift tabasco, der giver god kant til den salte Taverna Finest.

Fremgangsmåde

Dagen før

Opløs gæret i vandet, tilsæt en kvart tsk salt og olivenolie, og rør herefter melet i.

Rør dejen i 5-10 min., til den bliver fast og sammenhængende.

Den vil stadig virke fugtig.

Sæt tætsluttende film over skålen, og læg en tallerken eller lignende ovenpå, og lad den hæve på køl natten over.
På dagen

Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og sæt en bageplade ind i ovnen.

Rul dejen ud på et stykke bagepapir.

Skræl rødbederne, og skær dem i fine skiver på et mandolinjern.

Fordel dem henover dejen. De må gerne overlappe, da de trækker sig sammen i ovnen.

Fordel salatost over pizzaen, og bag nu i ovnen i 10-12 minutter.

Dryp med tabasco og basilikum, når pizzaen kommer ud af ovnen, og server straks.

Taverna oste – til kolde og varme retter