Pæresalat med rødvinskogte rødbeder og salatost

Denne lækre pæresalat med rødvinskogte rødbeder og masser af Salatost er det lækreste tilbehør til aftensmaden, og salaten passer især godt til retter med for eksempel stegt kylling eller svinekød.

Fremgangsmåde

Skræl rødbederne og skær dem i tern, hak løget fint.

Sautér løget i 1 spsk. rapsolie 2-3 min. tilsæt rødbedeternene og sautér yderligere 2 min.

Tilsæt 2 dl vand og lad rødbederne simre under låg, til de er møre 30-40 min.

Tag låget af gryden og tilsæt rødvin, knust hvidløg, spidskommen og fintrevet ingefær.

Lad 0rødbederne simre til halvdelen af rødvinen er væk, smag dem til med salt og peber og hold dem lune.

Skær pærerne i både og vend dem med citronsaft og grofthakket timian, smag til med salt og peber.

Anret de rødvinskogte rødbeder med pæresalaten, drys med salatost og lidt rapsolie. Server straks evt. med stegt kylling eller svinekød.

Taverna oste – til kolde og varme retter