Jordbær overtrukket med gedeost og rullet i urter og hakkede nødder

Gedeosten er alsidig og også meget velkommen i det søde køkken. Prøv at matche den med jordbær i opskriften som her, hvor jordbær overtrækkes med gedeost, rulles i urter og hakkede nødder. Det er et forfriskende lille måltid, der også kan fungere som forret på en varm sommerdag. 

Opskriften er udviklet af Maria, der blogger på Vanløse Blues.

 

 

Fremgangsmåde

Vask jordbærene, fjern stilken og dup dem tørre.

Rør gedeost sammen med timian og honning, til konsistensen er lind.

Smag til med salt og peber.

I en anden skål blandes pistacienødder og basilikum sammen.

Tag en skefuld af gedeostblandingen i den ene hånd og spred det ud i håndfladen.

Form det henover et jordbær, rul det herefter i pistacie/basilikum blandingen og placér det på et fad.

Fortsæt, til der ikke er flere jordbær tilbage.

Jordbær og gedeostblanding kan alternativt serveres i små skåle, drysset med pistacienødde-basilikumblandingen.

Server dem som en lækker appetizer eller brug dem som fyld i en grøn salat.

Taverna oste – til kolde og varme retter