Hvidløgsflute med Taverna Finest salatost

Fremgangsmåde

Vej melet af, og bland med salt.

Kom vand, honning og gær op i røreskålen, og rør gær og honning ud. Tilsæt melblandingen, og ælt ved lav hastighed i 10 minutter.

Lad dejen hæve, til den er nået dobbelt størrelse ved stuetemperatur – cirka 3 timer.

 

Hak hvidløgsfeddene fint, og mos dem, til de blot er blevet en saftig masse. Bland med salatost, persille og olivenolie.

 

Varm ovnen op til 250 grader varmluft.

 

Del den hævede dej i 2 lige store dele. Rul dem ud til to aflange flader a 20*15 centimeter. Fordel en ¼ del af ostenblanding midt på hver flade i en lang stribe, og rul det sammen til et flute. Gentag processen med det andet flutes og kom dem op på en bageplade. Pisk ægget, og pensl flutesne, inden du skruer temperaturen i ovnen ned til 200 grader og bager dem i 25 minutter, eller til de er gyldne.

 

Tip: du kan skifte 150 – 200 gram mel ud med sigtemel eller speltmel.

Taverna oste – til kolde og varme retter