Grøn risotto med svampe og salatost

Risotto er en evig klassiker, og vi er vilde med den i alle afskygninger. Denne grønne version med stegte svampe, spinat og cremet TAVERNA Finest på toppen er bestemt ingen undtagelse.

Fremgangsmåde

Bræk svampene i mindre stykker og steg dem i olie i en sautøse 4-5 min.

Sænk varmen til middel og tilsæt fintsnittet løg, sauter 5-6 min.

Tilsæt risene og varm dem igennem, under omrøring.

Sæt et stopur på 19 min. og tilsæt hvidvinen, rør i risene til de har optaget vinen.

Tilsæt så 1 dl bouilllon ad gangen, lad risene optage væden før den næste dl tilsættes.

Blend 2 dl af bouilllonen med spinat og tilsæt dem som de sidste.

Skær bønnerne i mindre stykker og blancher dem i 4 min.

Når uret ringer er risene færdige og al bouillonen er brugt.

Rør bønnerne i, læg låg på sautøsen og lad risene trække 2 min.

Rør smøret og parmesanosten i og smag til med salt og peber.

Bræk salatosten i mindre stykker og drys den over risottoen, server straks.

Mere inspiration, flere ideer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Taverna oste – til kolde og varme retter