Græske bøffer med salat

Her er en let opskrift på lækker aftensmad med græske bøffer tilberedt på grill eller pande. Gedeosten giver de græske oksebøffer en ekstra mild og cremet smag, som går igen i salaten og gør det enkle måltid lidt mere raffineret.

 

 

Fremgangsmåde

Bryd gedeosten til mindre stykker og rør dem i kødet sammen med hvidløg og urter.

Form farsen til bøffer og steg eller grill dem over direkte varme i 4-5 minutter på hver side eller til de er gennemstegte.

Skær tomater i halve og skræl agurken.

Del agurken på langs og skær den i ca. 1 cm tykke skiver. Anret tomater, agurker og løg i en skål eller på et fad.

Krydr med salt og peber og hæld olie og citronsaft over.

Smuldr gedeosten over salaten og pynt med basilikumblade.

Mere inspiration, flere ideer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Taverna oste – til kolde og varme retter