Græsk salat med ristede peberfrugter og Grill & BBQ

I Grækenland er de gode til kombinationen af sprøde salater og god ost, og det er også derhen, vi har kigget for at komponere denne lækre salat, som smager af sommer uanset årstid. Salaten er skønt tilbehør til kød såvel som vegetarretter.

 

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på grill, og læg peberfrugterne på en bageplade helt oppe ved grill-legemerne.

Rist dem, til de bliver sorte, og vend dem så om.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af, inden du forsigtigt fjerner skindet og skærer dem i smalle både.

Del agurken i to på midten, fjern kernerne, og skær den i fine skiver.

Skær osten i skiver, og steg den på panden i lidt olie, til den er sprød og gylden.

Bland romainesalat med peberfrugter, agurk og oliven.

Bland ingredienserne til dressingen, og hæld over.

Kom ost ved, og server straks.

Mere inspiration, flere ideer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Taverna oste – til kolde og varme retter