Butter paneer

Forestil dig butter chicken i en mættende vegetarisk udgave, lyder det ikke skønt? Det synes vi også! Derfor har vi givet klassikeren et oplagt tvist, så du kan lave den med Paneer i stedet for kylling. Server gerne med en stor salat til og måske et dejligt drys koriander på toppen.

Fremgangsmåde

Skær paneeren i store tern, og stil til side.

Riv ingefæren, hak hvidløget, og skær chilien i fine skiver.

Kom det op i en skål sammen med yoghurt, karry og gurkemeje, rør det godt ud i yoghurten, og kom paneeren op i, og vend rundt.

Lad det trække i køleskabet i minimum 30 minutter og gerne op til 6 timer.

Kog risene efter anvisning på pakken, og varm naanbrødene.

Hak løget, og skær tomaten i tern, varm en gryde op med smørret, og kom løg og tomat op i gryden og svits.

Kom den marinerede ost og al marinaden op i gryden sammen med, tilsæt de mosede tomater, og lad det simre i 20 minutter.

Tilsæt fløden, kog op, og lad simre et par minutter mere. Smag til med salt. Pynt med koriander.

Server med ris og brød.

Tip: Skru op og ned for styrken på retten ved at tilsætte mere eller mindre chili og ingefær.

Mere inspiration, flere ideer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Taverna oste – til kolde og varme retter