Rødbede pull apart-brød med oliven og salatost

Intet slår et dejligt madbrød. Her er en opskrift på et skønt brød, der gør indtryk med sin smukke lyserøde rødbedefarve. Velegnet som tilbehør til mange retter, gæstemenuer – også vegetariske menuer.

Opskriften er udviklet af Thomas Alcayaga, der blogger på Madet Mere.

 

 

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet og tilsæt rødbedesaften og olien.

Rør nu evt. pulpen i sammen med fennikelfrø, mel og salt.

Ælt dejen, til den bliver en smule elastisk, den skal dog ikke være tør, men stadig slippe siderne på skålen.

Dette gøres nemmest på en røremaskine og tager 7-8 minutter.

Lad den hæve til dobbelt størrelse.

På et meldrysset bord rulles dejen ud i cirka 1 cm tykkelse.

Oliven og salatost smuldres over og den rulles.

Skær ud i skiver af 2 cm og fordel dem lidt tilfældigt i 2 smurte forme.

De må gerne lappe ind over hinanden. På denne måde sikrer du, at der er ost og oliven over det hele.

Lad dejen efterhæve i 20 minutter, mens ovnen varmer op til 220 grader.

Bag i 20-25 minutter.

Taverna oste – til kolde og varme retter